Alquran4life akses pengguna:


Kelas Intensif Tajwid - Kelas Mengaji Tajwid Alquran dan Iqra Online Malaysia Singapore

Kelas Intensif Tajwid

Program Di Tawarkan

Kelas Intensif Tajwid

Sertai dua semester program tajweed intensif dari Akademi Alquran4life dengan modul-modul yang terperinci, tips belajar dan kelas bacaan intensif untuk menguatkan dan mencantikkan bacaan anda.

Tajweed intensif ini ialah kursus menyeluruh untuk pelajar yang telah memiliki pengetahuan asas Tajweed dan hendak meluaskan dan mencantikkan bacaan mereka.

Kursus ini telah dibahagikan kepada dua bahagian iaitu e-tajweed 101 dan tajweed 102

Dalam bahagian ini, pelajar akan melingkupi 22 modul kelas tajweed. Setiap modul mengandungi fail audio, fail ppt dan juga satu video. Pelajar juga akan diberikan buku kursus secara atas talian beserta tips tajweed. Selain itu, sepanjang 20 minggu pembelajaran, pelajar akan menghadiri tiga sesi mingguan secara langsung dalam kumpulan 8-10 ahli. Latihan intensif

Setelah selesai bahagian pertama, pelajar akan menerima tiga kelas berkumpulan mingguan selama 4-5 bulan di mana mereka akan berlatih secara intensif apa yang telah dipelajari dalam tajweed 101 & 102 supaya dapat menguatkan dan mencantikkan bacaan mereka.

Setiap kelas secara langsung dalam kedua-dua bahagian kursus akan berlangsung selama lebih kurang 60 minit.

Setelah berjaya melengkapi (lihat berikut untuk syarat/keperluan gred), in sha’ Allah pelajar perlu memperoleh 60% markah bagi lulus kursus.

Syarat minimum bagi kursus ini

Untuk penyertaan Program tajweed intensif, syarat asas ialah :

1.Dua belas tahun ke atas

2.Mempunyai asas pengetahuan tajweed

3.Rangkaian internet yang laju