Alquran4life akses pengguna:


Soalan Lazim - Kelas Mengaji Tajwid Alquran dan Iqra Online Malaysia Singapore

Soalan Lazim

Polisi Bayaran Balik kami dipaparkan di laman web kami https://alquran4life.com

Sila hubungi pasukan sokongan kami atau alamat e-mel berikut untuk penjelasan lanjut jika perlu.

Alquran4life menyediakan pembelajaran Al-Quran dalam talian daripada Guru Berkelayakan Tinggi dari seluruh dunia. Pembelajaran kami dijalankan dalam perisian inovatif dan berkuasa yang menjadikan e-pembelajaran lebih menyeronokkan dan mudah. Guru-guru kami yang berkelayakan sangat mahir dalam mengajar bahasa Arab dan Tajweed. Kami menyediakan rakaman pembelajaran kepada pelajar untuk tujuan ulangkaji atau rujukan. Kami mempunyai guru wanita untuk pelajar perempuan dan pelajaran kami diadakan dalam pengasingan penuh.
Oleh kerana anda melakukan pembelajaran anda secara atas talian, apa yang anda perlukan ialah akses internet dan peranti audio seperti headphone, headset atau earphone. Pembelajaran kami dijalankan dalam perisian inovatif dan berkuasa yang menjadikan e-pembelajaran untuk anda lebih menyeronokkan dan mudah. Kelas memiliki papan putih dan teknologi persidangan video yang padat dengan fungsi-fungsi khas tambahan yang diperlukan. Bahan kursus, nota, buku dan slaid dimuat naik di papan putih yang dikongsi. Pelajar boleh memuat turun kerja rumah dari ecampus dan menyerahkannya kembali kepada guru.
Anda boleh lihat semua kursus yang kami tawarkan. Jangan bimbang jika anda tidak pasti apa yang anda mahu lakukan. Penasihat kursus akan mengatur pembelajaran percubaan percuma dengan guru yang sesuai pada masa yang sesuai untuk anda. Semasa pembelajaran, guru akan menilai tahap anda. Berdasarkan penilaian guru, guru akan memberi nasihat kursus mana yang sesuai untuk anda.
Ya, kami menawarkan kelas peribadi 1-1 untuk kanak-kanak dan juga orang dewasa.
Ya, kami menawarkan kursus-kursus berkumpulan di bawah subsidiary/anak syarikat kami.
Anda boleh menyemak struktur yuran untuk 1 – 1 kelas @ http://www.alquran4life.com
Anda mempunyai pilihan untuk membayar melalui PayPal, kad Kredit/Debit, Deposit Langsung, pemindahan Bank, Cek atau Moneybooker.

a. Mozilla Firefox browser ATAU Internet Explorer ATAU Google Chrome browser untuk memasuki kelas.

b. Adobe Flash player yang dimuat turun dalam peranti anda.

c. Jenis rangkaian yang disyorkan ialah ADSL atau LAN. Jaringan tanpa wayar/ Rangkaian wireless adalah TIDAK disyorkan.

d. Anda mungkin perlu memuat turun Skype, WebEx atau Goto Meeting plugin untuk kelas secara maya.

Webcam tidak diperlukan untuk pelajar mengambil kursus. Kami tidak menggunakan web cam kerana privasi Guru dan Pelajar. Anda boleh meminta untuk menggunakan Webcam. Guru mempunyai hak untuk tidak melayan permintaan untuk membuka Webcam jika dia tidak selesa menggunakan Webcam dengan pelajar tersebut.
Anda boleh sahaja mendaftar untuk Sesi Percubaan Percuma dengan mengisi borang @ http://www.alquran4life.com
Buku-buku dan bahan kursus boleh dimuat turun dari Kawasan Kampus anda. Anda juga boleh mendapatkan buku-buku ini dari kebanyakan kedai buku Islam dalam talian.
Kaedah pengajaran kelas AlQuran adalah mengajar dalam Bahasa Malaysia. Kelas ini dalam Bahasa Melayu tetapi dengan arahan yang diberikan dalam Bahasa Melayu adalah untuk membantu pelajar mempelajari bahasa itu semasa belajar. Kami mempunyai beberapa guru yang fasih dalam beberapa bahasa seperti Bahasa Inggeris, Arab.
Ya, kanak-kanak juga boleh menikmati pengalaman dalam talian, menghadiri kelas 1-ke-1 yang direka untuk kanak-kanak sahaja. Anak-anak anda akan mendapati pengalaman pembelajaran dalam talian ini benar-benar menyeronokkan dan selesa. Ibu bapa boleh melihat rakaman untuk memantau prestasi anak-anak. Ia adalah alternatif yang sangat baik jika ibu bapa tidak dapat membawa anak-anak mereka ke masjid tempatan atau mencari guru yang sesuai berhampiran.
Ya pelajar akan di berikan sijil setelah tamat kelas pengajian dengan sempurna